Kriston Lány Diákprogram

Tabu helyett ismeret

Időpontok

Előadás, workshop:

8-16 éves korú diáklányok számára kifejlesztett, tanóra keretében megvalósítható egészségnevelő foglalkozás, melyet az erre felkészített Kriston Trénerek tartanak. A Kriston Diákprogram azon ismereteket adja át, melyek segítségével védhetők a hasi szervek és azok funkciói. Kisiskolás kortól kamaszkorig, életkornak megfelelően tanulnak a fiatalok az intim szokásokról: ürítés, széklet-, vizeletmegtartás, alhasi szervek kötőszöveteinek védelme, a szervfunkciók tisztelete, természetes testi folyamatok. A játékos, szórakoztató biológia, anatómia, élettan, szervi funkciók, személyes fejlődésük és az egészségóvó ismeretekről szóló előadás segítségével felelős döntéseket hozhatnak a fiatalok, hogy megelőzhessenek intim szerveket érintő tüneteket. A tabuként kezelt intimitás szégyennel, bűntudattal, kudarccal járhat, holott az a funkcióörömöt, kötődést, léterőt hivatott szolgálni, ha kellő tisztelettel bánunk vele. Sem a tabu, sem a szabados élet nem szolgálja hosszú távú egészségünket, mentális jóllétünket.

 

Csakis az ismeretek, az egészséges intimitás mintája támogatja a diákokat a jelenben és a jövőben.

A Kriston Diákprogramnak komoly kihatása lehet arra, hogy tudatos, reprodukcióra képes fiatalok nevelkedjenek és felelős öngondoskodással megkönnyítsék saját életüket és csökkentsék az egészségügyre háruló terheket. Ismeretek birtokában megelőzhető az aranyér, a székrekedés, az inkontinencia, a premenstruációs szindróma. Továbbá oldható a félelem a szüléstől, csökkenthető a későbbi szexuális zavar és a megfoganási nehézség. A lányoknak tanítjuk a menstruációs görcsöt oldó tornát, hogy a női létezést élettani folyamatait pozitív módon élhessék meg.

 

A Kriston Diákprogram választható részei:

  • >> tájékoztató az iskola vezetője számára a program nyújtotta előnyökről 45 perc

  • >> előadás pedagógusoknak 45 perc

  • >> előadás a szülőknek 45 perc

  • >> előadás lányoknak életkor függvényében 1-2x45 perc

  • >> Kriston Intim Torna Lány Diákoknak: hasi szervek funkciójavítása 45 percben

  • >> Játékos workshop 2x45 perc órában.

  •  

A fiatalok intim problémái jelentősek. A fájdalmas menstruáció a lányok 70-80%-át, a székrekedés a fiatalok felét érinti, 18 éveseknél pedig már 50%-ban fordul elő izomgyengeségből akaratlan vizeletvesztés.

Javasolt minden diáknak alsó és felső tagozaton, majd a középiskola évei alatt igénybe venni a Kriston Diákprogram nyújtotta lehetőséget, ami jelenős terhet vesz le a pedagógusokról és a családról.

 

Kriston Andrea 10 éven át oktatta módszerét a Fővárosi Pedagógia Intézetben mint egészségfejlesztő szaktanácsadó. Első tantervét az Oktatási Minisztérium fogadta el 1990-ben Intimtorna néven, a másodikat 1995-ben az Egészségügyi Minisztérium KÖ-TE-LÉK (KÖrnyezet-TEst-LÉleK fejlesztő tanterv Prof. Dr. Ruzsonyi Péter szerzőtárssal).

 

A diákprogram oktatására a Kriston Trénereket felkérheti az iskola vezetése, tankerület, osztályfőnök, szaktanár, iskola pszichológus, iskolai védőnő, szülő.

Csoportos tanfolyam:

3x2 órában tartott Kriston Intim Torna elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtó tréning a 8-16 éves korig. Cél, hogy a lányok nőiességhez való pozitív viszonyukat erősíthessék, hogy szép jövőképként éljen bennük a párkapcsolat, a szülés, az anyaság, hogy pozitív megerősítést kapjon az énképük. Erősödjön a jogosság érzésük a saját határaikhoz, szükségleteikhez, saját tempójukhoz, elkerülve a mai kor diktálta hajszolt tempót. A menstruáció kapcsán átélhető funkcióöröm jelentős hatást gyakorol női szerveik egészségére. Fiataloknál meglévő menstruációs rendellenesség oka nem múlik el a görcsoldóktól, vagy a rendszeresség előmozdítását segítő hormonhatású gyógyszereketől. Mielőbb támogatást kap a fiatal, annál tünetmentesebben élhető át a ciklus.

 

A tornagyakorlatok segítenek oldani a menstruációs görcsöt, a székrekedést, az inkontinenciát, az izomgyengeségből származó egyéb tüneteket. A hormonális hatás következtében megszűnhet a pattanásosság. A tabuként kezelt szexualitás garantált kudarc hordozója, ezért annak felszámolása nem a jólneveltséget csökkenti, hanem az alulműveltséget számolja föl azon életterületen, ami minden felnőtt életminőségét alapjaiban határozza meg. Segítünk elkerülni, hogy a fiatalok felkészületlenül, éretlenül, túl korán hozzanak jövőjüket meghatározó döntéseket.

 

A csoport szerveződhet iskolában, művelődési házban, vagy a Kriston Tréner oktatóhelyén.

 

Miben segít?

Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?