Trénerképzés intimtorna kriston - Kriston-módszer

 

 

 

A következő trénerképzés 2021 ősszel indul! 

Amennyiben szándékodban áll Kriston Intim Torna oktatóvá válni, úgy kérlek írj bemutatkozó levelet:  trener@intimtorna.hu.    

A Kriston Intim Torna trénerképzés: a Kriston tréner alhasi szervek egészségét szolgáló ismereteket oktat egészséges nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, illetve intim tünetekben érintettek számára. A módszer speciális helyzetben lévő érintetteknek is szolgál életminőséget javító eszköztárral: szexuális erőszakon átesett nőknél, alhasi daganatos betegség utáni műtéti rehabilitáció ssclerosis multiplex, Parkinson kór, stoma zsákot viselők, művégtaggal élőknek...

A KRISTON®-módszer, klinikai vizsgálatokkal igazoltan hatékony, szerzői oltalom alatt álló, névoltalommal védett (Kriston, Kriston Intim Torna, intimtorna, Kriston Intimfitness, Kriston-módszer Gólyatréning, Kriston-módszer Gésák titka), 1986 óta fejlődő magyar módszer. Jelentősen eltér minden más alhasra irányuló programtól!

 

 

Miért érdemes Kriston Intim Tréninget(KIT) tanulnod?

Ha sport-, jóga-, aerobic-, fitness oktatóként, vagy egészségügyi szakemberként dolgozol (orvos, szülésznő, dúla, gyógytornász, asszisztens, ápoló, védőnő, természergyógyász, védőnő), esetleg más a szakmád, de érdekel az egészségnevelés, és érettségivel rendelkezel, úgy lehetőséget kaphatsz a Kriston-módszer elsajátítására. A felnőttek egyik fele olyan problémával küzd, melyre megoldás a Kriston-módszer, másik fele a megelőzésben érdekelt (gyerekek, kamaszok, kismamák, szülés után lévők, szexuális élet minőség javulására vágyók, egészségtudatos emberek). Ha szeretnél másoknak segíteni, akkor a kezedbe adom a Kriston Intim Torna oktatásának a lehetőségét.

 

Mit kapsz a Kriston-módszerre felkészítő trénerképzés során?

A Kriston Intim Torna oktatásával segíteni tudsz nőknek, férfiaknak, gyerekeknek egy jobb életminőség elérésben. Elsajátítod a módszert kis-, és nagy csoportra, egyéni foglalkozásra alkalmazva, mozgássérültekre, egyes műtétek utáni önrehabilitációra, sztómával élőkre, sclerosis multiplexre, Parkinson kórra, idősekre, kismamákra, szülés után lévőkre, nagyobb potenciára, libidóra, babára, szexuális egészségre vágyókra szabva.

Csak néhány tünet, amivel a leggyakrabban keresnek fel egy Kriston trénert: aranyér, inkontinencia, gyenge hüvely izomzat, prosztata bántalmak, korai magömlés, merevedési zavar, menstruációs rendellenesség, meddőség, szexuális probléma, nemi szervek, kiválasztó szervek, és emésztő szervek funkciózavarai… Nekik biztosan tudunk segíteni! Azt tanítjuk, hogy az adott illető mit tud tenni magáért, mindazt amit nem várhat az orvostól. Tehát mi nem az orvost helyettesítjük. Viszont az is igaz, hogy annak, aki egészségtudatosan él, az kevesebb tünettel találkozik.

A trénerképzés során elsajátíthatod csak a női, vagy csak a férfi, vagy mindkettő módszertant egyszerre. Megtanulhatod ezt követően a többi modult is, ami ráépül az alap intimtornára.

A téma tabu. Amiben a Kriston trénerek segíteni tudnak, hogy a dermedt csendből, örömteli kacaj legyen, és tabu helyett öröm költözzön a résztvevők életébe.

Hol használják a Kriston Intim Torna® módszert?

Minden életszakaszban igény mutatkozik a Kriston Intim Tornára lakóhelytől függetlenül. A menstruáció, a szexualitás, a várandósság, a szülés, a menopauza, a hasi szervek tudatos védelme, azok igénylik egy tréner hathatós segítségét. A módszer oktatását a trénerképzés keretében csak nálam sajátíthatod el. Magyarország teljes területén igény mutatkozik rá. Kisebb falvakban éppúgy gondjuk van az embereknek, mint városokban. A módszer oktatására külföldről is várom a jelentkezőket.

Honnan származik az "intimtorna" kifejezés?

A kifejezés általam kreált, tőlem származik (Szabadalmi Hivatalban dokumentált, az "intimtorna" 2000-ig névoltalom alatt álló kifejezés volt). 2000-re már olyan népszerű lett a könyveknek, konferenciákon való részvételnek, cikkeknek, interjúknak, tanfolyamoknak köszönhetően, hogy mi sem igazolja jobban, hogy a Magyar Gyógytornászok Társasága 4 éven át pereskedett az intimtorna névoltalmának felszabadításáért, hogy a jól bevezetett, brandnek minősülő nevet, ők is használhassák.(Ettől nem tettek szert a szaktudásra, csupán a névhasználatra. Ennek meg is lett az eredménye: egy fővárosi kórházban, a gyógytornász azt állította, hogy ismeri az intimtornát. Az orvos ezért hozzá küldte a kezdeti hólyagsérves klienst, akit néhány hét gyógytornászi "segítség" után műteni kellett súlyos hólyagsérves tünettel). Éppen ezért, hogy a módszeremet beazonosíthassák az érdeklődők, 2004 óta Kriston Intim Torna név alatt oktatom.

Egy 2016-os reprezentatív közvéleménykutatás azonban bebizonyította, hogy az INTIM TORNA/INTIMTORNA nevet a magyarországi lakosok nagyobb része a nevemmel azonosítja, a módszeremhez köti, ezért a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal ismét megadta a névoltalmat. Eddig kétszer indítottak ellenem pert azon céllal, hogy az intimtorna nevet tőlem elperejék, ami név népszerűségéért én dolgoztam meg. Nem gondoltam volna, hogy olyan nevet találok ki, amikért emberek ölre mennek. A nevet, a módszeremmel népszerűvé tettem és mára része lett a köznyelvnek. Miután mostmár bárki taníthatja intimtorna név alatt a kreálmányát, ezzel sokakat tébvesztenek, és számtalan műfaja van. Attól, hogy valaki használhatja az intimtorna nevet, attól még nem ismeri annak módszertanát. A módszeremet oktató trénerek Kriston-módszer név alatt, a Kriston Intim Torna megnevezést használva alkamazzák a módszeremet.  

Miként működünk együtt a képzés végén?

A képzés végén együttműködést szabályozó szerződést kötünk a sikeres vizsgát tett trénerrel. A tréner bármikor passziváltathatja a tevékenységét. Arra az időre nem szükséges licence díjat fizetni, azonban a működési idejére a Kriston tréner éves díjat köteles fizetni a Központ részére. Ezen összegért a tréner része egy hálózatnak, szakmai támogatást kap, online megjelenési felületet a www.intimtorna.hu oldalon, ahol a trénernek saját webirodája van a tanfolymainak szervezésére.  

A tréner igazolást kap a trénerképzés elvégzéséről, és felkerül a végzett trénerek lstájára, amit az intimtorna.hu oldalon teszünk közzé.

A Kriston trénereknek évente szervezek szakmai továbbképzést, ami évente egyszer, június első hétvégéjén tartunk. Mindez online is elérhető. A Kriston Intim Torna oktatóknak előírás a módszertani újdonságok követése, azok beillesztése az oktatott anyagba, hogy az azonos név alatt oktatott módszer azonos tartalommal bírjon. 

Milyen igazolása van a Kriston-módszer hatásosságának?

Együttműködik velünk a Debreceni Urológiai Klinika, akikkel közös kutatásaink készültek a Klinika kezdeményezésére és célja volt a módszerem hatásának vizsgálata. A Klinika hatással alkalmazza azóta is a Kriston-módszert. A Szent Rókus Kórházban végzett mérések bizonyították szakemberek számára a Kriston-módszer fejlesztő hatását. 2004-ben kezdték oktatni Norvégiában az óvodai programom. Könyveimet szakorvosok, klinikai pszichológus-szexológus és gyógytornász lektorálta. Szakmai konferenciákon rendszeresen tartok előadásokat. 1999-ben lettem először vezetőségi tagja a Magyar Nőorvos Társaság Nőgyógyászat-urológia Szekciójának. Egyetemi és tréner szakdolgozatok születtek a módszer hatásának vizsgálatáról. A módszer hatásosnak bizonyult urológiai, nőgyógyászati, proktológiai, szülészeti, onkológiai, neurológiai, andrológiai, szexológiai, pszichológiai területeken. Módszerem messze beelőzve a nemzetkezi trendet, perineológiai szemlélettel rendelkezik.

Kiket várok a Kriston Intim Torna trénerképzésre?

Olyan jelentkezőknek örülnék, akik nagy szenvedéllyel képesek belevetni magukat a tanfolyamok szervezésébe, a közös szakmai munkába. Ennek keretén belül önállóan dolgoznak a trénerek, de a közös márka, a módszer fejlődése, a közös marketing, a “központ”, trénereket segítő programja (kutatás, publikáció, szakmai kapcsolatok, marketing…), igényli azt a gondolkodást, mely szerint egy hajóban utazunk. A trénerek egy hálózatot alkotnak, és együttműködés, összefogás a cél ebben a közösségben, ahol mi magunk is fejlődünk. Legfontosabb elvárás a trénerektől a korrektség, a cél eléréséért hozott erőfeszítésre való képesség, a vágy arra, hogy nemes dolgot téve, többé tegye környezetét.  

Mit tesz a Kriston Intim Torna tréner?

Embereknek segít az egészségnevelő foglalkozás során felismerni a tüneteik hátterében rejlő okokat, és azokra megoldást kínál. Olyan tudással rendelkezik, ami a sport, az egészségügy, a pszichológia, a szexológia metszéspontjában található. Csillogó szemű, hálás emberek mennek haza a tréningünkről, mert sokat kaptak az oktatótól, és az oktató csillogó szemmel megy haza, mert képes volt sokat adni. Különösen hasznos ez a munka annak, akinek lényeges, hogy másoknak segíthessen. Erre vállalom felkészítésed. Az örömmel végzett munka jelentősen hozzájárul a boldogságszintünkhöz. 

Őszintén gondold át kérlek, hogy alkalmas vagy-e a Kriston Intim Torna oktatására. Rendelkezel a következő képességekkel?

- érthetően, szívesen kommunikálsz, könnyen megnyílnak neked az emberek

- örömmel segítesz másnak

- szívesen tanulsz újat, és erre tudsz időt is szánni

- képes vagy céljaidért erőfeszítéseket hozni

- önmagad fejlődését fontosnak tartod

- motivált vagy üzletileg is együttműködni

Hol és mikor lesz a képzés?

Kezdés: 2021. ősz

Külföldi hallgatók részére:

Csak akkor jelentkezz kérlek a képzésre, ha azon ország nyelvét jól beszéled, ahol oktatni kívánsz. Nem szakmai nyelv szükséges, hanem a hétköznapi nyelv használatának alkalmazása. A cél, hogy a végzés után azonnal képes legyél kezdeni az oktatást. A jelenlegi trénerképzés nyelve magyar, de szervezhető külföldön is. A külföldiek számára külön tanrendet állítottunk össze, ami egyszeri ideutazással jár.

Jelentkezhetsz folyamatosan a kezdésig.

Amennyiben szeretnél KRISTON TRÉNER lenni, kérlek írj egy rövid bemutatkozó levelet a trener@intimtorna.hu-ra. Írd meg kérlek, hogy jelenleg mivel foglalkozol, mi a szakmád, hány éves vagy, miért érdekel a Kriston Intim Torna oktatása, hol szeretnéd oktatni. Küldj kérlek egy fotót is magadról.

Kriston Andrea (06-30-2121637)

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?