Kriston Fiú Diákprogram

Tabu helyett ismeret

Időpontok

Előadás, workshop:

8-16 éves korú fiúk számára kifejlesztett, tanóra keretében megvalósítható egészségnevelő foglalkozás, melyet az erre felkészített Kriston Trénerek tartanak. A Kriston Diákprogram azon ismereteket adja át, melyek segítségével védhetők a hasi szervek és azok funkciói. Kisiskolás kortól kamaszkorig, életkornak megfelelően tanulnak a fiatalok az intim szokásokról: ürítés, széklet-, vizeletmegtartás, alhasi szervek kötőszöveteinek védelme, a szervfunkciók tisztelete, természetes testi folyamatok. A játékos, szórakoztató biológia, anatómia, élettan, szervi funkciók, személyes fejlődésük és az egészségóvó ismeretekről szóló előadás segítségével felelős döntéseket hozhatnak a fiatalok, hogy megelőzhessenek intim szerveket érintő tüneteket. A tabuként kezelt intimitás szégyennel, bűntudattal, kudarccal járhat, holott az a funkcióörömöt, kötődést, léterőt hivatott szolgálni, ha kellő tisztelettel bánunk vele. A mai szabados élet a fiúkál sem szolgálja a későbbi intimitással összefüggő jóllétet.

 

Csakis az ismeretek, az egészséges intimitás mintája támogatja a diák egészségét a jelenben és a jövőben.

A Kriston Diákprogramnak komoly kihatása lehet arra, hogy reprodukcióra képes fiatalok nevelkedjenek és tudatos öngondoskodással megkönnyítsék saját életüket és csökkentsék az egészségügyre háruló terheket. Megelőzhető az aranyér, a székrekedés, herevéna-tágulat az inkontinencia, továbbá csökkenthető a későbbi szexuális zavar.

 

A Kriston Diákprogram választható részei:

  • >> tájékoztató az iskola vezetője számára a program nyújtotta előnyökről 45 perc

  • >> előadás pedagógusoknak 45 perc

  • >> előadás a szülőknek 45 perc

  • >> előadás fiúknak életkor függvényében 1-2x45 perc

  • >> Kriston Intim Torna Fiú Diákoknak: hasi szervek funkciójavítása 45 percben

  • >> Játékos workshop 2x45 perc órában.

  •  

A fiatalok intim problémái jelentősek lehetek. A székrekedés a fiatalok felét érinti, kisgyermekként pedig sokan megtapasztalják az alvás közbeni vizeletvesztést, aminek kihatása lehet a későbbi funkciókra.

Javasolt minden osztálynak alsó és felső tagozat, majd a középiskola évei alatt igénybe venni a Kriston Diákprogram nyújtotta lehetőséget, ami jelenős terhet vesz le a pedagógusokról és a családról.

 

Kriston Andrea 10 éven át oktatta módszerét a Fővárosi Pedagógia Intézetben mint egészségfejlesztő szaktanácsadó. Első tantervét az Oktatási Minisztérium fogadta el 1990-ben Intimtorna néven, a másodikat 1995-ben az Egészségügyi Minisztérium KÖ-TE-LÉK (KÖrnyezet-TEst-LÉleK fejlesztő tanterv Prof. Dr. Ruzsonyi Péter szerzőtárssal).

 

A diákprogram oktatására a Kriston Trénereket felkérheti az iskola vezetése, tankerület, osztályfőnök, szaktanár, iskola pszichológus, iskolai védőnő, szülő.

Csoportos tanfolyam:

3x2 órában tartott Kriston Intim Torna elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtó tréning 8-16 éves korig. Cél, hogy a fiúk megismerve testük adottságait, tudatosan védhessék intim szerveiket. Így óvhatók a gát kötőszövetei, csökkenthetők az aranyér és a herevéna-tágulat rizikótényezői, mely utóbbi tünet kihatással lehet a későbbi reprodukciós képességre. A tabuként kezelt, mindkét nemre kiterjedő tudásbázis javítja az életminőséget, iránymutatást nyújt a későbbi szexualitás kapcsán, ami sikeresebbé teheti a fiatalt a párkapcsolatában.  A pozitív férfiminta hozzájárul, hogy életcéljukat segítő döntéseket hozhassanak az életükben, nagyobb esélyt kapva ezzel arra, hogy elkerülhessék az értéktelen kapcsolatokat.

 

A tornagyakorlatok segítenek a testi önismeretben, a kontroll érzetében, a székrekedés, az inkontinencia és vénatágulatok megelőzésében. A hormonális hatás következtében megszűnhet a pattanásosság. A tabuként kezelt szexualitás garantált kudarc hordozója, ezért annak felszámolása nem a jólneveltséget csökkenti, hanem az alulműveltséget számolja föl azon életterületen, ami minden felnőtt életminőségét alapjaiban határozza meg. Segítünk elkerülni, hogy a fiatalok felkészületlenül, éretlenül, túl korán hozzanak jövőjüket meghatározó döntéseket.

 

A csoport szerveződhet intézményben, vagy a Kriston Tréner oktatóhelyén.

 

Miben segít?

Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?