Kriston Andrea üzenete a nőknek Valentin-nap alkalmából - 2024.02.13. -

Újabb csalódás a szex miatt...

Kriston Andrea üzenete a nőknek Valentin-nap alkalmából

Itt a Valentin-nap, és bár keveredik, hogy a szeretés vagy a szerelem ünnepe, sőt sokakban ellenszenvet is szül az ünnep, mert nincs magyar hagyománya, de mégis valahogy befészkelte magát a köztudatba. Most már annak is van jelentősége, ha nem kapunk semmit, annak is, ha megünnepeljük.  

A szerelmesek leggyakoribb ünnepi forgatókönyve: ajándék, vacsora, szex. 

A nők különösen sokat készülnek erre az eseményre. Haj, köröm, szőrtelenítés, alakformálás, csini ruha, szexi alsónemű, vágykeltő viselkedés, jó recept, alapanyagok beszerzése, főzés, rendcsinálás... Elképesztően nagy a befektetett energia különbözősége egy átlag férfihoz hasonlítva. Most csak gondolj a szőrtelenítés folyamatára... Ha az intim gyantázásra szavazó nők hangját a gyanta lehúzáskor elhangzó mondatoknál, szófoszlányoknál kihangosítanánk, akkor Valentin-nap előtt az ország minden pontján nők artikulálatlan üvöltését hallanánk. De a nők mindezt méltósággal viselik és kimerülésig igyekeznek tökéletes körülményeket teremteni. 

Többnyire minden összeáll az ünneplésre, majd lekerül a piros masni, és végre ágyban van a pár. De most más lesz-e, mint eddig? Vannak, akik remekül megtanulták saját reakciójukat, a másik erotikus oldalát is kitapasztalják, és a szexuális örömmel hozzátesznek a sikeres összetartozáshoz, a mentális, hormonális, szervi egészségükhöz. Ekkor a szerelmes pár egymás karjaiba omolva megerősítik a „jó nekünk együtt” helyzetet. De nem mindenki örömmel fejezi be az összebújást. Nőként, akinek nincs orgazmusa aktus folyamán, amikor a befogadó szerv ölelésében marad el a csúcs, bármennyire is pótlásra kerül máshogy, mégis ott van ebben, hogy ez csak így megy, másképp nem sikerül, nem tudom mit kellene tenni, mi elégedjünk meg ezzel, nekünk ez így is jó... Bárhogy magyarázzuk, és nagyon pozitív formában tálaljuk, ebben van egy képtelenség érzés, ami egy funkció elmaradása. A testünk tudja ezt, nem csaphatjuk be. Nagyon sokan szoknak ebbe bele és megtanulnak ezzel együtt élni. Leginkább akkor érhető tetten a csalódottság, ha megkérdezzük az illetőt, hogy amennyiben aktus során élné át az örömöt a párjával összehangolva, akkor máshogy érezné-e magát. A válasz a legtöbbször, hogy „Persze, azért az más lenne!” Sokszor a nőknél kondícionálódik ez a folyamat. Az igazi áttörés, a jól látható differencia akkor mutatkozik meg, amikor a nő végre eléri a csúcsot még a hüvelyben való izgatás során. Ez egy teljesen más állapotot hoz a nő életébe minden szinten. Míg előző esetben a nő csalódhat a képességeiben, illúzióiban, nem tudja nyújtani, amit szeretne, alacsonyabbrendűnek érezheti magát, és a nemi szerveit alkotó sejtekben teljesen más anyagcsere jön létre, mint öröm alatt. Ez utóbbinál erősnek érzi magát a nő, új képessége birtokában van egy elégedettség, egyenrangúság nagyobb eséllyel valósul meg, támogatja a jövőbeli libidóját és nem beszélve a párja sikerélményéről.   

Szeretném láttatni, hogy nem a hibáztatás a cél, hanem a megoldás megtalálása. A Kriston-módszer ismeretanyaga, az ehhez kapcsolódó testművelés mindenképpen megoldás a legtöbb esetben. Vannak nehezebb esetek, amikor pszichológus, szexológus segítsége szükséges, de még nagyon nehéz helyzeteben sem maradhat ki a folyamatból a tanfolyamunkon elsajátítható önmegértés, önművelés, öngondoskodás, forgatókönyv változtatás. Minden nő képes az öröm átélésre, ha ép az idegrendszere. Mi ebből indulunk ki, és a Kriston Intim Torna, illetve a Kriston Gésák Titka tanfolyam oktatói komoly változáshoz segítik hallgatóikat anélkül, hogy bármi kínos, felvállalhatatlan történne. Minden arról szól, hogy művelni, gondozni érdemes magunkat az intimitás területén. Ahol korábban könnyek voltak, ott kacagás lesz, ahol kínosság, ott most önbizalom. 

A Valentin-napi ünnep örömteli befejezése nem a csalódással járó szex, hanem amikor örömben kiteljesedve tudjuk ünnepelni szövetségünket.

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?