Kriston Andrea gondolatai az év végének közeledtével - 2023.11.30. -

A mi életünk van annyira értékes, hogy szánjunk rá időt és energiát és hassa át mindennapjainkat az öngondoskodás.

Kriston Andrea gondolatai az év végének közeledtével

Az Ünnepek közeledtével érdemes újszerű döntéseket hozni. A Black Friday (hét), a Cyber Monday, és a karácsonyi ajándékok, tárgyak felhalmozása sok pénzt, energiát, időt emészt fel. Az így nyert öröm rövid ideig tart, és kevesebbet ad az életünkhöz, mint kezdetben reméljük. Az Advent közeledtével átgondolhatjuk, hogy mi a fontos számunkra az életben, jó irányba hozzuk-e a döntéseinket. Pár gondolat ennek kapcsán:

- A nőgyötrő stílusú háziasszonyi teendőket érdemes leegyszerűsíteni: családtagokkal osszuk meg a munkát.

- Érdemes életünkben az egyszerűségre törekedni: milyen ételeket készítünk, mikor vásároljuk meg, hogy visszük haza.

- A Karácsony együtt ünneplésének családi hagyományai vannak. Minél nagyobb a család, annál nagyobb attrakció kiválasztani a közös ünneplés alkalmát. Az időpontnál azonban sokkal fontosabb az együttlét. Az összetartozás nem fog 1-2 napon múlni. Sokkal fontosabb a béke érzése, hogy megoldást találjunk.

- Érdemes átgondolni, hogy van-e szükség ajándékokra, vagy az együttlétet ajándékozzuk egymásnak.

- A Föld fenyőfa állománya minden decemberben jelentősen megritkul decemberben, ezzel együtt pedig a Föld „tüdejének” a felülete. Pedig a fa csak egy szimbólum. Talán túl nagy ár ez az ünnepért. Hasznos lehet karácsonyfa szimbólumot alkalmazni, amit szépen lehet dekorálni, mint egy kivágott fát áldozatként hazahúzni, majd pár hét múlva kidobni.

- Az év vége felé haladva érdemes mérleget készíteni az eddig megtett útról, továbbá vágyaink tükrében megvizsgálni, hogy min érdemes változtatnunk. A változtatáshoz azonban nincs szükség Új Évre! A mi életünk van annyira értékes, hogy szánjunk rá időt és energiát és hassa át mindennapjainkat az öngondoskodás.

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?