Herpesz

HERPESZ

 

Általános leírása

A nemi szerveken kialakuló herpeszt a szexuális úton terjedő betegségek közé sorolják, mindkét nemben előfordulhat. Fertőző betegségnek tartják, sokan tünetmentes hordozók.

Tünetei, oka

Okozójának a herpes simplex virust tekintik, de mint annyi más vírus, baktérium, gomba, ez is velünk/bennünk lehet anélkül, hogy bármilyen panaszt, tünetet kiváltana. Máskor viszont kellemetlen, fájdalmas, viszkető, égő érzés jelentkezik a nemi szerveken, gyulladással, kipirosodással, hólyagokkal. Ezek a hólyagok megnyílhatnak, seb keletkezhet, ami nedvezik, esetenként vérezhet is. A herpesz tünetei nőknél a méhszájon, a hüvelyben, külső nemi szerveken, végbélnyíláson, férfiaknál a péniszen, húgycsőben, herezacskón, fartájékon fordulhatnak elő. Tekintettel arra, hogy a vírus akkor is jelen van, amikor tünetet nem produkál a szervezet, nagyon fontos látni, hogy milyen körülmények vannak hatással a tünetképződésre. Ilyenek többek között más betegségek egyidejű fennállása, a stressz, kimerültség, műtéti beavatkozások, különböző gyógyszerek szedése, immunrendszer állapota, menstruáció, stb.

Kezelése

Fentiekből következik, hogy nagyon fontos a tünetek megjelenésével párhuzamosan fennálló tényezőket megvizsgálni, ha lehetséges, megváltoztatni. A menstruációt például nem lehet, de mivel ez sok nőnek stresszforrás, a hozzá való viszonyulást annál inkább. Hasznos lehet mélyebbre leásni, a gyökerekhez, ebben érdemes fontolóra venni szakember, pszichológus segítségét is. Az intim testrészek jó formában tartása, a szervek megfelelő keringése, a sejtek ideális oxigén-és tápanyagellátása más fertőzéses eredetű gyulladásokban is kiváló hatású, ezt a célt a szakemberek tapasztalatai alapján a Kriston intim torna egyedülálló komplex módon szolgálja. Biztosan bevált gyógyszeres megoldás nincs, tüneti kezeléssel lehet még enyhíteni a panaszokon, de gyakori a kiújulás, így hasznosabb feltárni az odavezető okokat.

 

Kriston-módszer hatása

Tréningjeinken egyéni vagy csoportos formában, a vizsgázott Kriston tréner vezetésével megtanulod a speciális mozgást, egyéni gyakorlatsort kapsz, ami leginkább támogatja a nemi szerveid egészséges működését. A foglalkozásokon elhangzó információk, az ott átélt érzelmi helyzetek rávilágítanak, hogy a Te problémád hátterében milyen érzelmi motiváció húzódhat meg. Ezeknek a feltérképezése, a tüneted „forgatókönyvének” felismerése segít Téged abban a változásban, hogy az egészséges hámréteg fennmaradhasson és a herpesz okafogyottá váljon. A Kriston tréningen így válik teljessé a hatás.

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?