Kriston logo
Olyan a gát, mint az emeletes szendvics
2019.10.07.
Képzelj el egy emeletes szendvicset, melynek három lapja a háromrétegű izom! Képzeletben kend meg a kenyérszeleteket sajtkrémmel, és hagyd egy kissé állni.

Ahogy a sajtkrém beszűrődik a kenyérbe, úgy szűrődik be a kötőszövet az izomrostok közé. Tehát az alsó zártságunkért nem csupán az izmok, hanem a kötőszövet is felelős. Ez azonban más tulajdonságú szövet, mint az izom. A kötőszövetet másképp kell védeni, más módon tartható karban.

Miután "sajtréteg" burkolja be az izomrostokat, nagyon fontos annak rugalmassága, elasztikussága, hogy az izom kellőképpen erősíthető legyen. Ugyanakkor a tartásáról is gondoskodnunk kell, mert annak tónustalansága gyengébbé teszi a medencefenék szerkezetét. Mi az izomra és a kötőszövetre is fejlesztőleg hatunk majd. 

Kriston Andrea-Ruzsonyi Péter: Kriston Intim Torna