Kriston Intim Torna®  Kriston® (EU oltalmi védjegy:No 009484379)
A módszerről megjelent könyvet a következő szakorvosok lektorálták és hagyták jóvá szakmailag/Dr. Lux Elvira-klinikai szakpszichológus, szexológus, Dr. Demeter János-szülés-nőgyógyász, urológus, Dr. Ritter László-proktológus, Dr. Simon Zsolt-urológus/.
A módszerem a szakorvosok támogatottságát élvezi. A KIT könyv több, mint 200 ezer példányban fogyott el eddig. A visszajelzések mutatják, hogy jó úton járunk a tréner tanítványaimmal. Öröm tanítani:)
 
A KIT: az alhas izmait, kötőszöveteit, szerveit védő egészségnevelő program nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, megelőzési és szövetgyengeségből, keringési nehézségből illetve egyéb más funkciózavarból származó tünetek megszűntetésére, mérséklésére való törekvéssel.
 
Más gáti szövetekre irányul módszerektől jelentősen eltér az általam kreált program. A név -intimtorna- megtévesztő. A foglakozás nem csupán tornagyakorlatokat tartalmaz, hanem ismereteken, történeteken keresztül, önmagunkra való nagyobb rálátással lehetőségünk van meglátni azt a forgatókönyvet, mely segítségével létrehozzuk az elváltozásaink nagy részét. A test és a lélek nem választható el, így a foglakozáson is teljességünk lesz munkáltatva. Mindegy hány évesen, kismamaként, nagymamaként, szült nőként vagy másban megvalósítóként, soványan, gömbölydeden, férfiként, műtöttként vagy megelőzési szándékkal jössz közénk. Nagy léptékekben azonos céljaink vannak. Boldogulni szeretnénk, szeretni, szeretve lenni, minél egészségesebben. A tréning segít önvalónk teljesebb megélésében.  
  
Az alhas területe sok „tabuzónát” rejt, és miután az itt előforduló történésekről lesz szó, ezért nagyon más, mint egy tornaóra. Ne aggódj, semmi kínos, kellemetlen, megszégyenítő a foglalkozáson nem érhet. Senkinek nem kell semmiről beszámolni. A tréner beszél, a hallgatók hallgatnak.
 
A résztvevők lépésről lépésre, elkerülhetetlenül sajátítják el a rejtett izmok tréningjét életkortól, ügyességtől, önbizalomtól függetlenül. A KIT módszernek ez az egyik előnye. Az oktatási módszertana mindenki számára sikert jelent, akik képesek a gátizmok tudatos kimozdítására bármilyen gyengén is.
 

A tréning végén minden hallgató egyéni programot kap problémájától, egyéb sajátosságaitól függően. A tréningen ennek érdekében minden jelentkező kérdőívet tölt ki a jelen állapotáról. Ezt a kérdőívet csak a tréning vezetője nézi meg, aki garanciát vállal arra, hogy az adatokat bizalmasan kezeli, az ûrlapot az egyéni tréninggel együtt vissza is adja, az más kezébe nem kerülhet. 

A tréningen nem cél, hogy kiscsoportos formában mindenki elmondhassa bánatát, tüneteit, szomorúságait. A foglakozáson elhangzó történetek, lényeges kulcsmondatok hivatottak a feszültséged ajtajának megnyitására, a konzervált, kellemetlen, eldugott érzelmek kinyitására. Véleményem szerint ezekhez jobb a személytelenség a csoportban, mert anélkül, hogy központban lennél, felismerheted a hibernált fájdalmaid egy részét, és feloldhatod azokat. Gyakran megtörténik, mert amikor a szemek a könnyektől csillognak, amikor együtt nevetünk hasonló helyzetinken, akkor annak nagy teher elhagyó hatása van. Tehát ha kiscsoportban is tanulod a tréninget, akkor sem lesz cél, hogy mások felé megnyílj. Cél, hogy önmagad felé megnyílj, és mi trénerek abban segítsünk, hogy gazdagabban, könnyebben, erővel telve, hittel megerősödve menj haza, ami attól kezdve veled maradhat.  

Lehet, hogy kérdéseid adódnak a módszerrel kapcsolatban. Ez esetben írj és válaszolok.