Kriston-módszer Diák program

Egészségnevelési óra

Időpontok

Ez az egészségnevelő módszer az egészségtudatos viselkedést, a tabuként kezelt témakörökben oktatja a diákok életkorához igazítva. Például, hogy milyen szokásokat alkalmazva tudjuk elkerülni az aranyér, a herevénatágulat, az inkontinencia, a menstruációs görcs tüneteit. A ciklust a lányok 70-80%-a görccsel éli meg. Nem ismerik az utat ahhoz az érzéshez, hogy ezt a természetes folyamatot funkcióörömként tapasztalják. Ebből később a női szervek funkciózavarai bontakozhatnak ki: premenstruációs szindróma, félelem a szüléstől, szexuális zavar, megfoganási nehézség. Ezért a lányoknak tanítjuk a menstruációs görcsöt oldó tornát, hogy a női létezést pozitív módon szemlélhessék. Ennek komoly kihatása van a későbbi termékeny életszakasz évtizedeire, és a nemi szervek egészségére. A nők óriási számban szednek görcsoldó tablettákat, ami az okot nem szűnteti meg.

Gyakori a fiatalok körében a székrekedés, az aranyér, a herevéna tágulat. A tudatos alhasvédelem ezt segít elkerülni, olyan eszközöket ad a fiatalok kezébe, amivel tudatossá válnak fiúk, lányok egyaránt. Ezek a fiatalok lehet, hogy többet tudnak a tudatos prosztatavédelemről 2 óra után, mint az édesapjukJ

Az első tantervemet az Oktatási Minisztérium fogadta el 1990-ben Intimtorna néven, a másodikat 1995-ben az Egészségügyi Minisztérium KÖ-TE-LÉK (Környezet-Test-LÉleK fejlesztő tantrev). 10 éven át a Fővárosi Pedagógia Intézetben oktattam a módszerem pedagógusoknak, mint egészségfejlesztő szaktanácsadó. A „Kriston diák program” oktatását azóta sem hagytam abba.Mostantól több Kriston tréner is oktatja a programot, amiből sikeres vizsgát tettek. 

Diák program elemei: 

- előadás a tantestületnek (ingyenes)

- előadás a szülőknek (ingyenes)

A pedagógusoknak, szülőknek tartott előadás során elmondjuk, hogy mit tudunk nyújtani a diákoknak pár órában, ami ismeretek a hasznosak lehetnek a felnőttek számára is. A diák program kidolgozására motiváltak azon felnőttek, akik azt mondták, milyen kár, hogy diákként nem jutottak megfelelő ismeretekhez.  

 

„Tabu helyett ismeret” órák

A foglalkozásokat 10-18 év közötti osztályoknak tartjuk. Ennek része 2 elméleti óra, majd fiúk, lányok külön tanulnak 1 órában számukra hasznos mozgást (menstruációs görcs oldására, székrekedés megszűntetésére, hasi szervek funkciójának javítására, kontinencia képességének növelésére).

 

„Felelősen a nagy Ő megtalálásától a szülésig” workshop

Felelős magatartás elkerülhetetlen a szerveink és azok működése nélkül. Játékos formában szereznek újabb ismereteket a fiatalok a testünk azon működéseiről, melyek végeredményeként majdan a kezében tarthatja babáját egy természetes szülés végén. Szülési kedv növekedésének egyik alapja, hogy legyen a fiatal számára vonzó a szülés.

 

Tini tanfolyam fiúknak, lányoknak

3X2 órában tartott tréning a fiataloknak, hogy felelősen induljanak a felnőtt létbe, megismerve testük óvását, szexualitásuk felelős felépítését. 

Jelenleg vizsgáznak a Kriston trénerek, hogy teljes erőbedobással jelen lehessenek az iskolákban. Felkérheti őket iskola vezetése, tankerület, osztályfőnök, szaktanár, iskola pszichológus, iskolai védőnő, szülő. 

Amennyiben szerveznél az iskolában, kérlek keresd a trénereket.

 

Alaphelyzet
Ár Státusz Alaphelyzet
Egyéni tréning időpont egyeztetés alapján Szinesház
Hatvan 3000, Tanács út 1.
Juhász Józsefné Marika 15 000 Ft Elérhető Jelentkezem
NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?