Wertheim műtét

WERTHEIM-MŰTÉT

Általános tudnivalók

 

Méhnyakrák esetén olykor kiterjesztett műtétet végeznek a szakemberek, ami a Wertheim-műtét nevet viseli. A páciensek méhét vagy méhnyakát, néha a petefészkeket, petevezetékeket, kismedencei nyirokcsomókat, nyirokereket, idegeket, kötőszövetet távolítják el, ami után jelentősen megváltozik a medencei szervek élettani helyzete, valamint a női szervek hiánya miatt a szervezet működése.

Tünetek

A szerkezeti változások következtében kialakult tüneteket tovább súlyosbíthatja a sugárterápia alkalmazása, mindennapos nehézség lehet a székrekedés, a hüvely merevvé válása, a gyakori ürítési inger, a szexuális problémák, illetve előfordulhat az ürítési inger hiánya, a kiürítés nehezítettsége vagy arra való képtelenség.

Kezelése

Sajnos, a rehabilitáció érdekében nem igazán tudnak az érintettek hová fordulni, pedig nagyon fontos lenne számukra, hogy tudják, van olyan lehetőség, amivel képesek a műtét utáni megváltozott testi működéseiket kontrollálni, javítani, az elérhető legjobb formába hozni. A szakemberek közül sincs mindenki azzal tisztában, hogy a Kriston Intim Torna egyedülálló segítséget jelent a gyógyulni vágyó nőknek. Véleményünk szerint minden oldalról érdemes megtámogatni a javulást. A Kriston Intim Torna sikere abban rejlik, hogy komplexen hoz lére hatást az életminőség támogatása érdekében. Amikor a testi, lelki, szellemi hatások egyszerre érvényesülnek, akkor a legintenzívebb a fejlődés. Ennek a rendkívüli változtatásnak a lehetőségét nyújtja a módszer annak érdekében, hogy az ürítési, szexuális funkciók javuljanak, a női önértékeléssel összefüggő érzések fejlődjenek, a szövetek elérjék rugalmasságuk csúcsát. Kutatások igazolják, hogy a Kriston-módszer jelentős szervi, funkcionális és pszichés változást képes generálni. A fókuszban a NŐ kiteljesítése áll annak érdekében, hogy a Wertheim-műtéten, vagy egyéb petefészek-, méheltávolító műtéten átesett emberek mélyen átérezzék, hogy a nőiségünk nem egy szerv meglététől függ.

A Kriston-módszer segítséget jelent abban is, hogy a Wertheim-műtét után a nők felgöngyölíthessék a műtétet megelőző állapot kiváltó tényezőit, amik a műtéttel még nem lettek eltávolítva. A Wertheim-műtétet követően nem csupán a jelen állapotban elérhető legjobb szervi és pszichés funkciók elérése a cél, hanem az arról való gondoskodás is, hogy a jövőben megvalósítsuk mindazon érzelmi és szerveink működését támogató helyzeteket, melyek új létezési módot biztosítanak egészségünk érdekében.

A Kriston-módszer egyedi, más módszerrel meg nem tanulható mozgáskészletet nyújt a Wertheim-műtött nők rehabilitálására, mely gyors fejlődést biztosít személyre szabott feladatsorával. A mozgások megtanítását különleges oktatási módszertanával garantálja. Viszont a Kriston-módszer sokkal többet nyújt ennél a Wertheim-műtéten átesett nők újszerű létezéséhez. A Kriston trénerek - azt oktatják a Wertheim-műtött nők számára, amit az orvos (gyógytornász, dietetikus) nem tud helyettünk megtenni: a Wertheim-műtét után ránk vár korlátozó részeink felismerése, újszerű működésre bírása. Amikor ez az újszerű létezés megvalósul, akkor megjelenik életünkben az öröm. Egy onkológus szerint, aki maga is átesett a műtéten: „A Kriston-módszert kötelezővé kellene tenni minden daganat miatt műtött számára.”

Műtét után a tudatos védelmet szolgálja a Kriston-módszer több modulja is. A műtét utáni 6. héten el lehet kezdeni a védőprogram elsajátítását. Különösen javasolt az alaptréning után a Gésák titka tréning és a test karbantartására a Kriston Fitness, mely gondoskodik az újszerű működés, a védelem, a funkciók javítása mellett az egész test örömteli karbantartásáról.

 

 

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?