Varicokele

VARICOCELE/HEREVISSZÉRTÁGULAT

 

Általános tudnivalók

A vénák tágulata nem csupán a lábon vagy a végbélnyílás körül (lásd: aranyér) tud fájdalmat, funkciózavart okozni, hanem az altest több pontján is. Amikor a vér visszaszállítását végző erek túlnyomásnak vannak kitéve, faluk elvékonyodik, kinyúlik, kitüremkedik. Az egyéni alkattól, a kötőszövet terhelhetőségétől függ, hogy meddig képes kompenzálni az érfal. Egy ponton túl a visszér fala nem tud ellenállni a nyomásnak és átmeneti, majd tartós túlterheléses tüneteket mutat.

Tünetek, okok

A herezacskó visszereinek tágulata, here visszérsérv, a hereburok vénáinak kiöblösödése. Ezért sok férfi keresi fel az urológus rendelőjét, még többen pedig nem is kérnek szaksegítséget. Az is előfordul, hogy a vénatágulatok a hímvesszőn jönnek létre. A tünet alattomosan alakul ki, kezdetben csak időszakosan van jelen, kis mértékű a tünet. Amennyiben a fenntartó tényezők változatlanok, hatásukra egyre többször terhelődnek a vénák, majd kitágulással alkalmazkodnak az erek. Amikor a fájdalom megjelenik, többnyire még nem látható ultrahanggal az elváltozás. Később azonban diagnosztizálható lesz és egyre nagyobb fájdalom kísérheti, jelentősen meghatározva a közérzetet, a szexuális és megtermékenyítési funkciókat. Ez egy komoly figyelmeztetés a testünktől, hogy valamin változtatnunk kell. Gyakran feltűnik, hogy a helytelen terhelés és az erek falának változó terhelhetőségének hatására hol erősebb, hol enyhébb a fájdalom. A visszeresség hátterében fontos észrevenni a pszichés terhelést is, amit valamilyen módon enyhíteni szükséges, hisz anélkül a tünet nem vagy nehezebben orvosolható, illetve sikeres műtét után is kiújulhat. Fizikai terhelés, érzelmi feszültség, emésztőszervi problémák, alkati tényezők, életmód, túlsúly, életkor, testet ért terhelések, stb. mind befolyásolhatják a tüneteket.

Kezelés

Komplex megközelítést igényel életmód, táplálkozás, testmozgás, ürítési szokások vonatkozásában. Fontos az altesti szöveteket terhelő tevékenységek kiiktatása vagy csökkentése, a keringést támogató változtatások beépítése a napi rutin során, helyi kezelés, a gátizmok állapotának javítása, ellazulási képességük támogatása és előfordul, hogy az orvosi beavatkozások (gyógyszerek, műtét) sem kerülhetők el. Amennyiben nem igényel a tágult visszér azonnali műtéti megoldást, akkor a szakemberek tapasztalata szerint természetes módszerként a Kriston Intim Torna alaptréning személyre szabott gyakorlatait, testvédő szokásait érdemes elsajátítani és végezni.

Kriston-módszer hatása

A visszerek védelmét adó Kriston-tréning segít a tüneteidet korlátozni, megszüntetni vagy jelentősen enyhíteni. Afoglalkozásokon a panaszok kialakulásának hátterében lévő, olykor szerteágazó okokat így rendszerben láthatod, ezt követheti a felismerés, hogy min szükséges változtatnod a sikeres önrehabilitáció érdekében.

A tünetek megszüntetése céljából a feladatokat Te Magad végzed el. Mivel te váltottad ki a herevénatágulatot, ezért tiéd a lehetőség a változtatásra. Az orvosi segítség mellett szükségessé válhat változtatni a sporttevékenységen, elsajátítani a vénavédő testtartásokat és a vénavédelmet tudatossá tenni. Amit csak Te tudsz magadért megtenni, az semmi mással nem pótolható. Mindenki maga védi vagy terheli a testét. Aki végzi a megtanultakat, az elkerülhetetlenül megtapasztalja a hatást. A tanfolyamon rálelhetsz azon érzelmi folyamatokra is, melyek korlátozták eddig, hogy az erek jó tónusban maradjanak a herezacskó és a pénisz területén. Az elsajátított mozgássor személyre szabott gyakorlása után gyorsan érzékelhető változás következik be. A Kriston Intim Torna férfiaknak kidolgozott ajánlásait szem előtt tartva, a gátizmaid formába hozásával, az ereid védelme érdekében szükséges lépések megismerésével, beépítésével a napi rutinodba a jóféle változás garantált.

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?