Szemeremtaji venatagulat

SZEMÉREMTÁJI VISSZÉRTÁGULAT

 

Általános tudnivalók

A vénák tágulata nem csupán a lábon vagy a végbélnyílás körül (lásd: aranyér) tud fájdalmat, funkciózavart okozni, hanem az altest több pontján is. Amikor a vér visszaszállítását végző erek túlnyomásnak vannak kitéve, faluk elvékonyodik, kinyúlik, kitüremkedik. Az egyéni alkattól, a kötőszövet terhelhetőségétől függ, hogy meddig képes kompenzálni az érfal. Egy ponton túl a visszér fala nem tud ellenállni a nyomásnak és átmeneti, majd tartós túlterheléses tüneteket mutat.

Tünetek, okok

A vénák kitágult fala beboltosulhat a hüvelybe, mint hüvelyi visszértágulat vagy kitüremkedhet a szeméremajkakon, amit szeméremtáji visszértágulatnak neveznek. A tünet nem egyik napról a másikra jelenik meg, általában vannak előzmények. A szövetek feszülésével, gyakran fájdalommal hívja fel magára figyelmet anélkül, hogy látható jele lenne. A következő fázisban többé-kevésbé kitágult, kitüremkedő, fájdalmas érfal mutatkozik a szeméremajak vékony, finom felszínén. Hasonlóan jelenik meg a hüvelyi visszértágulat, amit a helytelen terhelés hatására hol erősebb, hol enyhébb fájdalom kísér. Megoldás nélkül a fájdalom fokozódhat. A visszeresség hátterében fontos észrevenni a pszichés terhelést is, amit valamilyen módon enyhíteni szükséges, hiszen anélkül a tünet nem vagy nehezebben orvosolható. Fizikai terhelés, érzelmi feszültség, emésztőszervi problémák, alkati tényezők, életmód, túlsúly, életkor, várandósság, stb. mind befolyásolhatják a tüneteket.

 

Kezelés

Komplex megközelítést igényel, életmód, táplálkozás, testmozgás, ürítési szokások vonatkozásában. Fontos az altesti szöveteket terhelő tevékenységek kiiktatása vagy csökkentése, a keringést támogató változtatások beépítése a napi rutin során. A helyi kezelés, a gátizmok állapotának javítása, ellazulási képességük támogatása javasolt. Előfordul, hogy az orvosi beavatkozások (gyógyszerek, műtét) sem kerülhetők el. Amennyiben nem igényel a szeméremtájéki tágult visszér azonnali műtéti megoldást, akkor a szakemberek tapasztalata szerint természetes gyógymódként a Kriston Intim Torna alaptréning személyre szabott gyakorlatait, testvédő szokásait érdemes elsajátítani és végezni.

 

Kriston-módszer hatása

A visszerek védelmét adó Kriston Intim Torna segít a tüneteidet megszüntetni vagy korlátozni, mert a foglalkozásokon a panaszok kialakulásának hátterében lévő, olykor szerteágazó okokat így összeszedve láthatod. Ezt követheti a felismerés, hogy min szükséges változtatnod a sikeres önrehabilitáció érdekében. A tünetek megszüntetése céljából a feladatokat Te Magad végzed el. Az orvosi segítségnyújtáson túl képes vagy jelentősen védeni magad a visszérvédő szokásaid kialakításával és a vénafal tónusát javító tornával. Amit csak Te tudsz magadért megtenni, az semmi mással nem pótolható. Mindenki maga védi vagy terheli a testét. Aki végzi a megtanultakat, az elkerülhetetlenül megtapasztalja a hatást. A tanfolyamon elhangzó ajánlásokat szem előtt tartva, a gátizmaid karbantartásával, erősítésével, az ereid védelme érdekében szükséges lépések megismerésével, beépítésével a napi rutinodba a jóféle változás garantált.

Ajánlott tréningek

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?