Mióma

MIÓMA

Általános tudnivalók

 

A mióma a méhben lassan kialakuló, jóindulatú izomszövet burjánzás. Elhelyezkedése alapján lehet a nyálkahártya alatt, a méh űrtere felé növekedő, a méh izomfalában fejlődő vagy annak külső felszínén kialakuló különböző méretű szövetszaporulat. Számuk, nagyságuk is változatos van, hogy csecsemőfejnagyságot is elér. Éveken át tartó orvosi kontroll mellett gyakori tapasztalat, hogy növekednek, csökkennek vagy éppen eltűnnek. Ez nagyon figyelemreméltó hisz, ha képes megszűnni, akkor már csak azt érdemes megvizsgálni, hogy mi befolyásolja a kialakulását.

Okai, tünetei

A mióma okozhat darabos, bő, görcsös menstruációt, ciklustól független vérzést és beágyazódási zavarokat is. A kifelé növekvő mióma hasi feszítő érzést, hólyagpanaszokat generálhat. A méhtest nyomást gyakorolhat a környező szervekre, így a hólyagra, végbélre és a hüvelyre. Gyakori, hogy a megnövekedett has érzését tartja zavarónak a páciens. A méh miómával terhelten nagyobb súllyal húzza a kötőszöveti tartószalagokat, ami gyenge hüvelyizom esetén méhsüllyedést okozhat. Jellemző lehet a gyakoribb vizeletürítési inger, a nehezebb vizelet visszatartás és székletürítési zavar. A mióma azonban sokszor tünetmentes, de a képi diagnosztikai eszközök megjelenésével megnőtt a felderített miómák száma. Ritkábban a várandósság alatt is növekedhet a mérete, de gyakoribb, hogy megszűnik.

Hormonális hátteret feltételeznek okként, viszont perdöntő megvizsgálni, hogy annak a megváltozott hormonális háttérnek mi a kiváltó oka. Az emberi szervezetben minden szabályok szerint működik, irányítottan, a szervrendszerek egymással összehangoltan teszik a dolgukat, véletlenül nem történik semmi sem. Okkal feltételezhetjük tehát, hogy a miómák kialakulásának hátterében is zajlik valami, csak nem látjuk azt. Az a rendszer (pszicho-neuro-endokrin rendszer), amiben a hormonok is keletkeznek, olyan impulzusokat kap, melyeknek eredményeként a méh izomsejtjeire stimuláló hatású ösztrogén termelődik. Pont, mint a várandósság esetében, csak míg ott a méhfal teljes vastagságára és terjedelmére kihat a sejtszaporulat, addig a miómáknál ez gócokban mutatkozik meg. Mik lehetnek ezek az impulzusok? Női kreativitás, női erő, termékenység hiánya, félelmek, vágyak, kételyek, gyermek utáni vágy, bizonytalanság a párkapcsolatban, stb. Ezen érzelmek során a fenti rendszer olyan inputokat kap, aminek eredményeként más arányú „hormonkoktélt” gyárt, a nő hangulati, érzelmi állapotának megfelelően.

Kezelése

Műtét, gyógyszer, embolizáció, stb. olyan eljárások, amelyek során csak a következményt igyekeznek eltüntetni, de nincs rá garancia, hogy a mióma nem jelenik meg újra, hiszen a kiváltó okra nem derült fény. Ha fennmarad az ok, a mióma visszanőhet, kivéve, ha a méhet is eltávolítják. Alternatív módszerek alkalmazásával is előfordul, hogy javul a helyzet. Testre-lélekre gyakorolt összetett hatása miatt pedig a Kriston intim tornát javasolják a szakemberek. Jellemzően a változókor beköszöntével zsugorodnak a miómák, de erre 35-40 évesen még sokat kell várni, jobb elindulni megkeresni a megoldást korábban.

Kriston-módszer hatása

A Kriston Intim Torna következményeként sok nő számol be arról, hogy megszűnt a miómája, függetlenül a menopauzától. Tehát el tud múlni! Többnyire már a tanfolyamon létrehozunk változást azon folyamatokkal, esetismertetésekkel, amiket a hallgató átél. A csoportos foglalkozás módot ad arra, hogy összefüggést találjon a döntései következményei, az érzelmi állapota és a tünet között. Majd a 300 egymásra épülő, rávezető gyakorlat olyan agykérgi folyamatot serkent, aminek jelentős pozitív hatása van a medencei szervek egészségére. Ami legalább ilyen fontos, hogy a neuroendokrin rendszer agyi irányító központjaiban is megváltozik a hormonok termelődése, ez pedig hatással lesz a miómára. A személyre szóló gyakorlatsor pedig segít fenntartani azt a folyamatot, amit a tanfolyamon elindítottunk. Ehhez a komoly átalakító munkához járul hozzá a Kriston Intim Torna, amit egy hallgatónk így fogalmazott: „arra vágytam, hogy összezsugorodjon a miómám, vagy egy orvos eltávolítsa. Teljesen más miatt mentem el Kriston Intim Torna tanfolyamra. Legnagyobb meglepetésemre már a tanfolyamon tudtam, hogy mivel hoztam létre a miómát. Ennek eredményeképpen magam zsugorítottam össze, én szüntettem meg.” A Kriston-módszer együtt végezhető az orvos által javasolt kezeléssel. A tanfolyamon azt tanulják hallgatóink, amit csak ők tehetnek meg magukért. Te mit tennél meg a méhedért, Önmagadért? Várunk, segítünk.

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?