Méhpolip

MÉHPOLIP

Általános tudnivalók

A polipok általában jóindulatú sejtszaporulatok, a testben sok helyen létrejöhetnek. Méhpolipnak nevezik a méh nyálkahártyáján kialakuló sejtburjánzást, de polipok megjelenhetnek a méhnyakban is, különböző méretben, alakban, számban. Térfoglaló képződmények, betüremkednek a méh, a méhnyak, a hüvely űrterébe és mivel érzékeny, sérülékeny, gazdag vérellátású szövetek, ebből fakad a tünetek jelentős része. Bármely életkorban előfordulhatnak, a változókorban gyakrabban. Hasonlóak a miómákhoz, ami a méh izomzatának túlburjánzása, a polipok viszont a nyálkahártyából indulnak ki.

 

Tünetek, okok

A méhpolip, méhnyakpolip pontos okát az orvostudomány nem írja le, de szerepet játszhatnak benne genetikai tényezők, hormonális ingadozások, gyulladások, a szervfunkciókkal kapcsolatos pszichés megélések, a szexualitás minősége. Gyakran lehet a háttérben az, hogy a szexuális együttlét nem mindig és nem minden nő számára jelent felszabadult, felhőtlen, önátadással járó örömöt. Ha valami ezt az élményt beárnyékolja, a test a fizikai behatás, vagy csak annak lehetősége ellen is elkezd védekezni. A védekezés legevidensebb módja, ha megszaporodnak a sejtek, hisz ha többen vannak, erősebbek tudnak lenni a „behatolóval” szemben. A polipok okozhatnak hüvelyi folyást, menstruációs zavarokat, erős menstruációt, pecsételő vagy darabos vérzést, fájdalmat, meddőséget, vetélést, diszkomfort érzést az alhas tájékán, főleg szexuális együttlétek és menstruáció folyamán. Ezek a tünetek figyelemre méltóak, többségüknek következménye lehet a szexualitás hárítása. Polipok előfordulhatnak tünetmentesen is, amikor véletlenül derülnek ki nőgyógyászati vizsgálat során, esetükben is a fenti elvet ajánlott követni.

 

Kezelése

A felsorolt tünetek és a kezelést végző szakember ügybuzgósága függvényében a polipok gyakran eltávolításra kerülnek, amivel a tünetek aktuálisan megszűnhetnek, de sokszor csak átmenetileg. Érdemes azzal tisztában lenni, hogy a probléma kiújulásra hajlamos. Amennyiben nem sikerült a kialakulása hátterében meghúzódó, a szervezet számára „védekezésre” indokot szolgáltató történések, érzések kikutatása, a szexualitásban a nő megéléseinek feltárása, majd a ”forgatókönyv” jó irányú megváltoztatása, úgy bármilyen felszíni beavatkozás csak a jéghegy csúcsát érinti.

A stresszhormonok szintjének növekedése egyértelműen hatással van erre a folyamatra is, mivel a méhben, a méhnyakban található nyálkahártya sejtjeinek működése, a sejtszaporodás hormonális irányítás alatt állnak, a pszicho-neuro-endokrin tengely mentén történik a szabályozás. Így nagy segítség, ha meg tudjuk figyelni, milyen érzelmi állapotban vagyunk, a kiváltó ok megszüntetésével pedig elérhető, hogy eltűnik a tünet. A jó testi-lelki állapothoz szakemberek egybehangzó tapasztalatai alapján egyedülálló segítséget tud nyújtani a Kriston intim torna. A módszer használatával a szöveteid keringését, tápanyagellátását, oxigenizációját a legideálisabb formába tudod hozni, ami segít a fájdalmakat, az esetleges gyulladás lehetőségét lecsökkenteni vagy megszüntetni, miközben a lelki háttér felismerésében is támogat.

 

 

A jó hír az, hogy a legtöbb esetben átmeneti állapotról van szó, a polipok kiújulását meg tudod akadályozni, ha ismered a kialakulásuk metodikáját.

Kriston-módszer hatása

Ha változást szeretnénk elérni, változtatnunk szükséges. Ennek a tünetnek a hátterében is logika rejlik és ha mindent bedobsz, amit a tréningen tanulunk, akkor gyorsan meg is szüntetheted azt vagy már nem lesz oka újra kialakulni. Ráláthatsz olyan lelki folyamataidra és forgatókönyveidre, amelyeknek számodra előnyös megváltoztatásával és a tornával együtt elérheted a legjobb hatást. Ez a pszicho-neuro-endokrin rendszer visszarendeződését eredményezi, így a hormonszintek egyensúlya is helyreáll, nem lesz már szükség a szövetek szintjén megnyilvánuló védekezésre. A Kriston intim torna segítségével csökkentheted vagy megszüntetheted a hasi fájdalmaidat, a szexuális életed örömtelivé válhat, fokozhatod a termékenységi képességedet, rendeződik a vérzészavarod. Amennyiben gyógyulánál, úgy változtass, hogy változhass.

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?