Magömlés

MAGÖMLÉS ZAVARA

 

Általános leírása

A magömlés a szexuális aktus során a férfi orgazmusához kapcsolódó végkifejlet (orgazmus enélkül is lehetséges, de többnyire ez a tapasztalat), ami testi és lelki kielégültséggel, jó érzésekkel jár. A hímivarsejtek milliói kerülnek ki a férfi testéből, amivel a természet a fajfenntartást, az utódok megfoganását szolgálja. A magömlés zavara sok férfi életében előfordul van, hogy csak átmenetileg, de az sem ritka, hogy tartósan okoz gondot. Több formában mutatkozhat, a korai magömlés a legismertebb, de ennek ellenkezője a késői ejakuláció vagy a magömlés teljes hiánya, esetleg fájdalmas volta. Ismert a retrográd ejakuláció, amikor az ejakulátum nem kifelé, hanem a húgyhólyag irányába halad. Bármelyik problémával is állunk szemben, az alapvető biológiai cél teljesülése akadályba ütközik, azontúl pedig önértékelési, pszichés és párkapcsolati nehézségek forrása, sokszor következménye.

 

Tünetei, okai

Korai magömlés esetében a férfi nem tudja a magömlést kontrollálni, az ejakuláció a behatolás előtt, vagy röviddel azt követően megtörténik. A szándékhoz képest rendszeresen, korábban bekövetkező ejakuláció a kontroll érzetének a csökkenését okozza. Következménye lehet a nő orgazmusának a hiánya, libidócsökkenés, a férfi önértékelés romlása, ami krónikus stresszé alakulhat. Járhat a tesztoszteron hormon hiányával, majd megoldás nélkül akár prosztata probléma is követheti. A leggyakrabban pszichés okok állnak a hátterében, szorongás a szexualitáson, zavaró körülmények, stb. A többi ejakulációs zavar okai között szerepelhet fejlődési zavar, gyulladások, sérülések, gyógyszerhatások, alkoholfogyasztás, droghasználat, de nagyon gyakori, hogy lelki okokban keresendő a magyarázat. Amennyiben megismerjük, megértjük az okokat, úgy lehet rajtuk változtatni.

 

Kezelés

A megoldás gyakran komplex kezelést jelent. Előfordul, hogy egy mellékhatást okozó gyógyszer lecserélése segít. Szükséges kezelni a háttérben lévő okot, betegségeket, amennyiben találnak ilyet, de leggyakrabban a pszichés segítség a célravezető, amit a magömlés fizikai megvalósulását lehetővé tévő szövetek, gátizmok erősítésével, kontrolljának fokozásával tud az érintett férfi teljessé tenni.

Az ejakuláció kontrollja fejleszthető, ehhez szükséges lehet szakember segítsége, pszichológus, szexuálpszichológus, önismeret, szexuális önismeret. Ebben nyújt támogatást a Kriston intim torna, amit a témával foglalkozó szakértők is javasolnak pácienseiknek a komplexitása miatt: test-lélek-szellem egyaránt képződik ezeken a tanfolyamokon. Mihamarabb érdemes gondoskodni a magömlési kontroll elsajátításáról. A tanfolyamon jelentős változás vár rád. Könnyed, de biztos kontroll képességet építhetsz ki.

 

Kriston-módszer hatása

Tréningjeinken egyéni vagy csoportos formában vizsgázott szakemberek segítségével sajátíthatod el azt a tudást, tapasztalhatod meg azt a mozgásélményt, amivel felvértezve testednek erre a rejtett részére is nagy figyelemmel tudsz lenni. A foglalkozásokon elhangzó információk, esetismertetések rávilágítanak, hogy a Te problémád hátterében mik húzódhatnak meg. Ezeknek a feltérképezése, a tüneted „forgatókönyvének” felismerése segít Téged abban, hogy a megoldáshoz eljuss, így lesz teljes a mozgás, a testismeret hatása. Ha már tudsz jól autót vezetni, akkor tudsz majd vezetés közben gyönyörködni. Kezdd az alaptréningen, és gyere utána a Gézák titka tanfolyamra, akár azonnal. Nem fogsz magadra ismerni! A párodról nem is beszélve! Elégedett lesz és az önértékelésed, a párkapcsolatod minden tekintetben változni fog.

 

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?