Hüvelyi orgazmus

HÜVELYI ORGAZMUS HIÁNYA

 

Általános leírása

Az orgazmus/szexuális gyönyör/kéjérzet/erotikus örömérzet/kielégülés többnyire a nemi szervek szexuális ingerlése során kialakuló intenzív eufórikus élmény, de különböző erogén zónák stimulációjával vagy erotikus fantáziák segítségével is létrejöhet. Az orgazmus során olyan hormonok termelődnek, amelyek hosszabb-rövidebb ideig tartó kellemes testi-lelki állapotot okoznak. Az orgazmust kísérhetik önkéntelen testmozgások, hangok, megváltozik a légzés, szaporább lesz a pulzus, megemelkedik a vérnyomás. Sok nő azonban soha, vagy csak ritkán jut el az orgazmus megéléséig, s ha ez megtörténik, azt gyakran csak a csikló közvetlen ingerlése váltja ki. A hüvelyi orgazmus hiánya nem rendellenesség, lehet rajta változtatni. A legfontosabb ebben a kérdésben az érintett motiváltsága a megoldásra.

A nők orgazmusa szerepet játszik a megtermékenyülésben, de nem kizárólagos, hiszen nagyon sokan megfogannak nem vágyott szexuális aktust vagy örömtelen együttlétet követően is. Az orgazmus során a hüvely falának ritmikus összehúzódásai segítik az ondót eljutni a méhszájhoz, tehát nemcsak extatikus, hanem praktikus is a nők orgazmusa, ezen túl pedig még stresszcsökkentő, immunerősítő hatással is jár, nyugodtabb alváshoz vezethet. Bizonyítottan van fájdalomcsillapító és a pszichés egészségre ható jótékony hatása is.

Tünet, okok

Általánosan ismert fogalmak a csikló és a hüvelyi orgazmus. Ez utóbbi nem sok nő élménye a mindennapokban, ugyanakkor sokszor kíséri szorongás, szégyen, bűntudat, kisebbrendűség érzés. A háttérben jellemzően nem szervi betegség van, hanem a szexualitáson, a női szerepkörökön vannak feszültségek vagy a párkapcsolatban merülnek fel nehézségek. Lehet régi élmények miatti szorongás, félelem, megfelelési vágy a tünet mögött.

 

Kezelése

Az orgazmuskészség felépíthető és fejleszthető. Az evidens orgazmuskészség hozzájárul önbizalmunkhoz. A fejlesztéshez szükséges lehet szakember segítsége, pszichológus, szexuálpszichológus, önismeret, szexuális önismeret. Ez utóbbihoz nyújt segítséget a Kriston intim torna, amit a témával foglalkozó szakértők is javasolnak pácienseiknek a komplexitása miatt: test-lélek-szellem egyaránt képződik ezeken a tanfolyamokon.

 

Kriston-módszer hatása

Tréningjeinken egyéni vagy csoportos formában vizsgázott szakemberek segítségével sajátíthatod el azt a tudást, tapasztalhatod meg azt a mozgásélményt, amivel felvértezve testednek erre a rejtett részére is nagy figyelemmel tudsz lenni. A foglalkozásokon elhangzó információk, esetismertetések rávilágítanak, hogy miként tudsz változtatni az intenzívebb öröm érdekében. Ezeknek a feltérképezése, a tüneted „forgatókönyvének” felismerése segít Téged abban, hogy a megoldáshoz eljuss, így lesz teljes a mozgás, a testismeret hatása. Ha már tudsz jól autót vezetni, akkor tudsz majd vezetés közben gyönyörködni. Kezdd az alaptréningen, és gyere utána a gésára, akár azonnal. Nem fogsz magadra ismerni!

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?