Gátvédelem

Sokan vágynak szép, könnyű és biztonságos szülésre. Egy ilyen élmény nagymértékben hozzájárul a női önértékelésünkhöz. A tudatos felkészülés az egyik legfontosabb kulcs a sikerhez. Ennek sok módja van: szakkönyvek olvasása, internetes keresgélés, egészséges életmód, rendszeres orvosi vizitek, felkészítő kurzusok, saját édesanyától való tájékozódás, dúla fogadása, kismama jóga, kismama torna, terhes torna. Néhányan azonban megfeledkeznek arról, hogy a testüket OTT is felkészítsék, AHOL SZÜLNEK. Pedig, ha a gátizmok erősek, elasztikusak és a kismama tudatosan használja őket, könnyebben utat enged a kisbabának, amikor eljön az ideje.

Testedet csak Te tudod felkészíteni arra, hogy a nagy napon a legjobb formáját nyújtsa! A Kriston Intim Torna alaptanfolyam keretein belül jobban megismerheted tested működését, üzeneteit. Önmagad jobb megismerésével sok feszültség, korlátozó érzelem oldódik az intimitás, a várandósság, a szülés, az anyaság témájában. A Módszer elsajátítása közben fontos szerepet kapnak az intim szervi működések hátterében lévő érzelmi folyamatok. Megtanulod a szülőcsatorna izmainak gyorsaságát, erejét, állóképességét fejlesztő, módszeresen felépített leghatékonyabb feladatsort. Elsajátítod a gátvédő vajúdástechnikát a tested védelme érdekében. A gátmetszés elkerülése, a gátóvás rajtad is múlik!

A várandósság különleges állapot, ezért érdemes ilyenkor különleges minőségű időt és energiát szánni magunkra. Ebben segít az 1986-ben Kriston Andrea által megalkotott és azóta is folyamatosan fejlődő gátizmok funkcióját fejlesztő torna. A Kriston Intim Torna jelentősen különbözik a Kegel tornától. Ez utóbbi egyetlen mozdulat ismételgetése, amit kizárólag az inkontinencia kezelésére alkalmaztak. A Kriston Módszer lényegesen összetettebb és számtalan egyéb intimitás területét érintő tünet esetén is megoldást nyújt, ezekről részletesebb leírásokat egy-egy problémakör alatt összefoglaltunk, bővebben is olvashatsz róluk itt a honlapunkon. A 12 órás tanfolyam biztos tudást nyújt, amit bárki képes elsajátítani. Egyedülálló oktatási módszertana pontról pontra mindenki által követhető. A jó minőségű fejlesztő mozgást 300 egymásra épülő, egyre biztosabb izomérzékelést nyújtó mozgássorral hozzuk létre. Ebből a mozgásismeretből állítja össze a trénered az egyéni mozgásprogramodat a mindennapi otthoni edzésedhez, amihez gyakorlást segítő hanganyagot is kapsz.

A Kriston Intim Torna nők és férfiak számára kifejlesztett olyan egészségnevelési módszer, amely az alhasi szervek funkciójavítására szolgál kisgyermek kortól egészen idős korig. Célja, hogy megelőzze, csökkentse és megszüntesse az izomgyengeségből, a rossz tápanyagellátásból és a helytelen szokásokból adódó intim tüneteket. A klienst elvezeti a tudatosabb szervvédelemhez, egészségesebb alhasi működéshez, erősebb gátizmokhoz, a kismedencei szervek anatómiai helyzetében való megtartásához és örömtelibb szexuális élethez. A Kriston torna segíti a megfoganást, a beágyazódást, a várandósság teljes ideje alatt biztonságosan végezhető a Kriston tréneredtől megtanult módon.

 

 

Ezeket a gátizomerősítő Kriston gyakorlatokat szülés, császármetszés utáni tornaként is javasolt végezni az alábbi tünetek megelőzésére vagy megszüntetésére: vizeletcsepegés, aranyér, hólyagsérv, méhsüllyedés, végbélsérv, hüvelyszárazság, libidóhiány, tág hüvely. Számos sebészeti beavatkozást fejlesztettek már ki azért, hogy az elgyengült hüvelyt újra szűkké „varázsolják”, azonban sajnos, izmot nem lehet sem műtéttel, sem pesszáriummal, sem lézerrel építeni. Izmot csakis edzéssel fejleszthetünk, így a hüvely szűkítése, feszesítése csakis a hüvely izmaira ható tornával lehetséges.

A tréning végére elsajátítod a szülési izmok felkészítését, szülés utáni helyreállítást segítő Kriston tornát, ami a gátizmok fejlesztő tréningje. Az önbizalmadat növelő folyamatok jelentősen növelik a nyugalmadat a várandósság során. Fokozott esélyt kapnak a tanfolyamot végzett, rendszeresen gyakorló kismamák a szétnyílt hasfal elkerülésére is. A megtanult ismeretek később remekül használhatóak a gyereknevelésben, amivel jelentősen hozzájárulhatsz a gyermeked intimitással összefüggő egészségmegőrzéséhez.

Az elmúlt több, mint 3 évtized során több ezer nő ismerte meg a módszert a tanfolyamok vagy Kriston Andrea - Ruzsonyi Péter: Kriston Intim Torna nőknek c. könyve segítségével. Egy biztos: a hatás egy életen át elkísér!

Kismamaként semmilyen ellenjavallat nincs a tanfolyam elvégzésére. Amennyiben nem vagy letiltva a normál életvitelről, úgy bátran érkezhetsz a tanfolyamra, csak előnyt láttok belőle a babáddal, akár nyitott méhszáj esetén is. Ha az orvos úgy látja, hogy ágynyugalomra van szükséged, akkor viszont találkozzunk később. Császármetszést követően akkor érdemes érkezni a tanfolyamra, amikor a fájdalom nem akadályoz meg a gyakorlatok végzésében. A Kriston Intim Torna végzése egy esetben nem javasolt a kismamának, ha éppen kontrakcióban van, de annak elmúltával bátran gyakorolható a Kriston torna.

 

A Kriston Intim Torna sok más gátra ható mozgással ellentétben a várandósság teljes idején biztonságosan végezhető. Minél előbb sajátítod el, annál teljesebb a szülésre felkéSZÜLÉSed. Ha lehetőséged van, tedd teljessé a hatást a Gólyatréniggel, ahol az extázisban szülés belső folyamtát sajátíthatod el, ami jelentős fájdalomcsillapító hatást nyújt nektek. Várandósan javasolt elvégezni a Gésák titka tanfolyamot is, hogy az elengedés evidens örömteli állapota beíródjon a szülőcsatorna szöveteibe.

 

 

 

 

teszt

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?