Endometriózis kezelése természetesen

ENDOMETRIÓZIS

 

Általános tudnivalók

A méhnyálkahártya megjelenik a méhtesten kívül, pl. a méh külső felületén, a petevezetékeken, a petefészkeken, a hüvelyben, húgyhólyagon, beleken, és egészen szokatlan területeken is. Ez a „kitelepült” méhnyálkahártya-sziget úgy viselkedik, mint a méhben elhelyezkedő endometrium, havonta egyszer leválik és vérzik. Ha tud, kiürül, de annak akadályozottsága esetén felhalmozódik a vér, így kapta pl. a petefészekben kialakuló tömlő a csokoládéciszta nevet.

Okai, tünetei

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kialakulás hátterében szervezetünk egy nagyon érzékeny rendszerének, a psziho-neuro-endocrin láncolat egyensúlyának a kibillenése áll. Krónikus stressz hatására - ennél a betegségnél a női szerepeket illetően érdemes bizonytalanságra utaló kérdéseket megvizsgálni – a hormonális rendszer működése, a női hormonok termelődése borul fel. A nyálkahártya a rendellenes helyén „menstruálva” változatos tüneteket produkál, ami gyakran óriási fájdalommal járhat és komoly gátját jelentheti a szexuális életnek, a megfoganásnak, a kellemes testérzetnek, ami a közérzet rombolásával a kiteljesedett nőiséget, ezáltal a párkapcsolatot jelentősen gátolhatja.

Menstruáció előtt / alatt lehet fájdalmas a székletürítés, előfordulhat véres vizelet vagy széklet is.


Kezelése
A gyógyszeres kezelés, sebészi beavatkozások, néha heroikus műtétek a beteg számára rendkívül megterhelőek lehetnek és ritkán vezetnek teljes gyógyuláshoz.

Kihagyhatatlan a lelki háttér alapos feltérképezése, a lehetséges krónikus stresszforrások felkutatása, hiszen csak az okok felismerésével tudjuk azokat megszüntetni. Testünk valamennyi működése idegrendszeri irányítás alatt áll, tünetek csak okkal alakulnak ki, fontos addig keresni az ok-okozati összefüggéseket, amíg meg nem találjuk őket. Ebben segítséget nyújthat pszichológus, az életmód változtatása, a táplálkozás módosítása. A szakirodalom kiemelkedő fontosságúnak tartja a testmozgást, a nőgyógyászok és pácienseik tapasztalata szerint a Kriston Intim Torna beépítése a napi gyakorlatba a hormontermelést és a tünetektől érintett kismedencei szervek keringését egyedülálló módon támogatja.

 

Kriston-módszer hatása

Segítségével csökkentheted vagy megszüntetheted a hasi fájdalmaidat, enyhülhetnek vagy elmúlhatnak a menstruációs görcseid, a szexuális életed örömtelivé válhat, fokozhatod a termékenységi képességedet. A sejtjeid anyagcseréjét a legideálisabb állapotba hozhatod, működésük végtermékeit a dinamikus vérkeringés könnyedén elszállítja, megszüntetve a pangást, ezáltal is csökkentve a fájdalmat. A napi gyakorlás nagy segítségedre tud lenni, biztonsággal végezheted az endometriózis bármelyik szakaszában, bármilyen kezelés mellett, a műtét utáni gyors regeneráció megtámogatására is. A Kriston Intim Torna és a HappyENDo tréning során jelentős változás következik be a szexualitás, a nőiesség, az önérvényesítés, érzelmi jóllét kapcsán. Felismerhetővé válnak olyan pszichés forgatókönyveid, amelyeknek számodra előnyös megváltoztatásával és a tornával együtt érheted el a legjobb hatást, ez a pszicho-neuro-endokrin folyamatok rendeződését eredményezi, így a hormonszintek, a nemi, kiválasztó-és emésztőszervek működése helyreáll. Tanulás közben olyan agyi területeken oldódik a feszültség, amit másképp nehezen érhetünk el, a tünetekre szabott egyéni mozgássor pedig a leghatékonyabb fejlődést garantálja számodra.

 

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?