Aranyér

ARANYÉR

 

Általános tudnivalók

A végbélnyílás bejáratánál kidudorodó, és/vagy a végbél űrterébe emelkedő érpárna, ami kötőszövetből és kitágult erekből épül fel. A lágy szövet kitüremkedése, a vénák tágulata lehet időszakos, kis méretű, de állandósulhat és nagyobb méretet is elérhet, gyulladásos folyamat is kialakulhat a területen. Elfordulhat, hogy érzészavarok, a zárófunkció gyengülése kíséri a tüneteket. A kitágult erekben vérrög is képződhet, ami orvosi vizsgálatot, beavatkozást igényelhet.

Okai, tünetei

Fizikai terhelés, érzelmi feszültség, emésztőszervi problémák, alkati tényezők, életmód, túlsúly, életkor, stb. mind befolyásolhatják a tüneteket. Gyakran viszkető, égő érzés hívja fel rá a figyelmet, ami székletürítéstől függetlenül is jelentkezhet. A szövetek túlterheltsége fájdalommal, vérzéssel, néha nedvezéssel járhat. Fájdalmas lehet a székletürítés, olykor más bél/végbélbetegségek tüneteivel is kombinálódhatnak a panaszok, előfordulhat székrekedés, másnál hasmenéses epizódok, végbélrepedés, szél-, széklettartási nehezítettség súlyosbíthatja a helyzetet.


Kezelése
Komplex megközelítést igényel, életmód, táplálkozás, testmozgás, ürítési szokások vonatkozásában, fontos az altesti szöveteket terhelő tevékenységek kiiktatása vagy csökkentése, a keringést támogató változtatások beépítése a napi rutin során, helyi kezelés, a gátizmok, végbélzáróizmok állapotának javítása, ellazulási képességük támogatása és előfordul, hogy az orvosi beavatkozások (gyógyszerek, műtét) sem kerülhetők el. A szakemberek tapasztalatai azt támasztják alá, hogy a Kriston intim Torna komplex szemléletmódja tudja támogatni pácienseiket a fentiek alapos megismerésében, ezért javasolják a proktológusok, belgyógyászok, gasztroenterológusok a tanfolyam elvégzését. A foglalkozásokon a panaszok kialakulásának hátterében lévő, olykor szerteágazó okokat így összeszedve láthatják, ezt követheti a felismerés, hogy min szükséges változtatni a sikeres önrehabilitáció érdekében.

 

Kriston-módszer hatása

A tünetek megszüntetése céljából a feladatok zömét a páciens végzi el. Az orvos nem tud helyettünk életmódot változtatni, de mi tudjuk kímélni a testünket, odafigyelni a folyadékfogyasztásunkra, tehetünk erőfeszítést a testsúlyunk rendezése érdekében, javíthatjuk a Kriston tornával a végbél környéki szövetek vérkeringését, javíthatjuk annak tartását, vitalizálhatjuk az érfalat, a tréningen ráláthatunk annak érzelmi hátterére is. Amit csak az érintett tud magáért megtenni, az semmi mással nem pótolható. Egy hallgatót idézek: „az aranyerem az orvosi ellenőrzés, kezelés ellenére csak nőtt.” Mindenki maga terheli, vagy védi a testét. Az aranyér ellenes forgatókönyv hatására már 3 hét alatt felszámolható, vagy jelentősen visszafejleszthető a tünet. Aki végzi a megtanultakat, az elkerülhetetlenül megtapasztalja a hatást. Agyő aranyér! Egyedüli állapot, amikor csak orvosi kezelés után javasolt a tanfolyam, az aranyeres krízis, a trombotizálódott aranyér. Ekkor orvosnál a helyed mihamarabb. Az aranyér nem játék! Minden más esetben a tanfolyamon elhangzó ajánlásokat szem előtt tartva, a végbeled záróizmainak karbantartásával, erősítésével, az ereid védelme érdekében szükséges lépések megismerésével, beépítésével a napi rutinodba garantált a jóféle változás.

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?