naboth tüsző

NABOTH TÜSZŐ

Általános tudnivalók

A méhszáj nyílása a hüvely irányába különböző méretű, a ciklus változásával együtt módosul, felszínét a hüvely felé laphám, a nyakcsatorna felé hengerhám borítja. Gyakran előfordul, hogy a laphám – fizikai vagy érzelmi behatásokra – rákúszik a hengerhámra és a nyáktermelő sejtek által kiválasztott anyag távozását megakadályozza. A hengerhám tovább folytatja tevékenységét, amit pedig termel, az felhalmozódik különböző nagyságú tömlőcskékben, melyek lehetnek fehéres vagy halványsárga színűek, néhány mm-től 3-4 cm-es átmérőig is növekedhetnek. Ártalmatlan jelenségnek tartják, növekedhet, csökkenhet a mérete az idő előrehaladtával.

 

Okai, tünetei

Jellemző tünetei nincsenek, önvizsgálatnál, különböző fogamzásgátló eszközök felhelyezésekor vagy nőgyógyászati vizsgálatnál véletlenszerűen derül rájuk fény, borsnyi-borsónyi göböcske emelkedik ki a méhszáj felszínéből. Azért teszünk róla említést, mert gyakran fordul elő, sok nő megijed a jelenségtől és nem mindig kap megnyugtató választ. Teendőt általában nem igényel.

Kezelése

Természeténél fogva általában nem szükséges orvosi beavatkozást végezni. Előzetes gyulladás, méhszájsérülés, intimitást érintő stresszhelyzetek talaján alakulhat ki. Ezeket figyelembe véve, hasznos lehet a gyulladás lehetőségét lecsökkenteni vagy megszüntetni, miközben a lelki háttér felismerésében érdemes támogatást keresni. Igazán jó hír, hogy a legtöbb esetben átmeneti állapotról van szó. Jó szervműködés, alhaskímélő életvitel, érzelmeink megfigyelése, intim igényeink tiszteletben tartása és tartatása, intim testrészeink gondozása, célzott egészségben tartása a Kriston intim torna segítségével felbecsülhetetlen értékű.

Kriston-módszer hatása

A tréning átélésével, annak hatására hozott változtatások segítségével aktív részese leszel az egészségednek! Ha változást szeretnénk elérni, változtatnunk szükséges. Ennek a tünetnek a hátterében is logika rejlik és ha mindent bedobsz, amit a tréningen tanulunk, akkor gyorsan meg is szüntetheted azt és már nem lesz oka újra kialakulni. Ráláthatsz olyan lelki folyamataidra és forgatókönyveidre, amelyeknek számodra előnyös megváltoztatásával és a tornával együtt elérheted a legjobb hatást. Mindez a pszicho-neuro-endokrin rendszer visszarendeződését eredményezi, így a hormonszintek egyensúlya is helyreáll, nem lesz már indok a szövetek szintjén megnyilvánuló burjánzásra, határátlépésekre. A Kriston intim torna segítségével csökkentheted vagy megszüntetheted a problémádat, ráadásul a szexuális életed még örömtelibbé válhat. Szeretettel várunk az ország minden részében személyesen egyéni tréningre vagy online formában.

Ajánlott tréningek

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?