Újra nő! - 2020.01.20. -

Látva az "Újra nő” című kenyai filmet, fájdalmasan izgalmas világba kukucskálhattam be: milyen a rítuális nemiszerv csonkítás, aminek több fajtája létezik...

Újra nő!

Beryl Magoko egy kenyai nő, akit minden tiltakozása ellenére lefogtak, és a külső nemi szervét megcsonkították. 20 év szenvedés, fájdalom, szégyen után úgy döntött, hogy aláveti magát egy helyreállítást ígérő műtétnek.

Lehetséges ez? Tényleg megszűnik tőle a menstruációs görcse, lehet ismét olyan érzékeny, mint volt? Mit szól hozzá édesanyja, testvérei, hiszen a rituális körülmetélés a társadalom által elvárt.

Az Újra nő c. megrendítő filmnek a felkért nagyköveteként javaslom a filmet számotokra, mert bárhol élünk, azonos dolgokra vágyunk. A mi életünkben ugyanolyan fontos a bátorság, a másképp gondolkodás ahhoz, hogy nemtetsző dolgokon változtatni tudjunk. Jó látni egy úttörő nőt, mint Beryl Magoko.

Film előzetese:

https://www.youtube.com/watch?v=ga6beVPRZJI&list=PLwwQT8uBQ4lyhMQjB5CIUpd9bqkSySbkM&index=34&fbclid=IwAR03B04eNDh3rUn_Ys36w_T7W-6728lTKwFTRQLesQeKQLzOhSJMxqd5Is0

Facebook esemény link:

https://www.facebook.com/events/2568829453443439/

Jegyvásárlási lehetőség:

https://bidf.hu/film/in-search/?fbclid=IwAR0EqxUdmDSW7BO98mbebnwmILWItnOnZ3UD71wRTyWKbat1FmkpQDU24d8

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?