Szexuális titkok mélyén rejlő újabb titkok, amikre nem számítottál - 2018.06.22. - KIT, Everness, Soma, Mamagésa

A tenger telis-tele van áramlatokkal, hegyekkel, völgyekkel, hasadékokkal, különböző élőlényekkel, de a szemlélő csak a víz tetejét látja, ami hol békésen csillogja vissza a nap fényét, hogy dühödten tajtékzik. Pont, mint mi. Gyakorta fogalmunk sincs, hogy mi mozgat a mélyben. Mi van akkor, ha nekiállunk felfedezni a bennünk rejlő mélységet, vagy pláne mi van akkor, ha ezt elmulasztjuk?

Szexuális titkok mélyén rejlő újabb titkok, amikre nem számítottál

Sokszor akkor jövünk rá a kiszolgáltatott helyzetünkre, ha elakadunk, és felfedezzük, hogy izomból legyőzhetetlen akadály tart vissza. Egy korallszigetnél gyönyörködtem a mélységben egy szakavatott vezetővel. Rémülten vettem észre egy nagy méretű murénát, de mutatta, hogy nyugodjak meg, nem lesz gond. Majd mutatott egy cápát, de már jelezte rögtön, hogy nem kell félni tőle. Majd mutattam neki egy izgalmas halat, mire megragadta a kezem, hogy gyorsan ússzunk a másik irányba. Egy barrakuda volt, mint kiderült vérmes ragadozó, aki nem kíméli áldozatát.

Nekünk is vannak olyan részeink, amik először nehéznek tűnnek, de lehet, hogy abból épül fel valami sikert támogató részünk. Létezhet azonban olyan motiváló erőnk is, ami elbuktat, gátol, visszafog, antiszociális viselkedésre késztet, pedig csak ártatlanul a jót akarta, csak nem jól. Munkám során, az intimitás területén gyakorta találok a promiszkuitás, a pornófüggőség, a poliamória, az aszexualitás, az orgazmus megélésének hiánya, a meddőség, az impotencia, a magömlés kontrollhiánya mögött valami rejtett jószándékot. Többnyire ezen témáknak áldozatául esett személyek nem ismerik a jóságos cápájukat, csak menekülnek előle.

A szégyen, a bűntudat, a titok, a képtelenség érzése miatt azonban nem a mélyre koncentrálnak, hanem leginkább az álcázásra. A legtöbbször a leggyorsabb megoldást ígérő eszközök felé nyúlnak: gyógyszerek, varázsszerek, beavatkozások, további titkokat gyarapító megoldások, mint ahogy egy tanítványom, aki 20 éve tartotta magát pornófüggőnek, és már nem is kereste rá a megoldást, míg le nem bukott a legújabb barátnője előtt.

Nők nagy csoportja szenvedi el havonta a szégyennel teli sikertelenséget, amikor ismét bekopog a menstruáció, és áldott állapot helyett levert állapotba kerülnek. A cisztától (PCOS, endometriózis) félő nők figyeltetik a cisztájukat, majd keresnek egyre jobb szakembert az újabbak eltávolítására, ami természetesen nem garantálja, hogy újabb nem fog nőni. 

Bonyolítja a helyzetet, hogy amikor egy csónakos a tengeren hányódik, akkor a Fentről jövő erők is hatnak rá. Aki kihagyja a számításból a szelet, a viharokat, az égető napsütést, az lehet, hogy nem ér célba.

Amikor tanítványaimnak a mélybe, a magasba segítek nézni, akkor számukra is érthetővé válik működésük, és rájönnek, hogy tud jó cápa is lenni, hiába van muréna, ha nem bántod, akkor nem támad, a barrakudát pedig nem érdemes megerőszakolni. Az Ég támogató jelzései pedig kihagyhatlanok, ha szeretnénk meglelni a hajózási útvonalunkat. Ott vár ránk az a kapcsolat, a kisbabánk, az egészség, a szexuális gyönyör...

A 2018-as Everness Fesztiválon Soma meghívására arról szeretnék beszélni, hogy a Kriston-módszer oktatása során milyen katarzist élek meg azon tanítványaimmal, akik lejöttek a zátonyról, akik megértették az elakadásukat, akik új, kivezető utat jelentő forgatókönyvet tudtak írni életük következő szakaszára. Az intimitás területéről nyert tapasztalatokat nem tartom meg magamnak, hanem a már a következő tréningen mások hasznára bocsátom, mert ez meg az én hajóm útja.

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?