Amikor figyelemért kiált a női test! - 2020.01.13. -

Sajnos nagyon elterjedt a közfelfogásban, hogy a menstruáció görcsökkel jár és gyakran az érintettek, ezt így el is fogadják. Sok esetben ezt hallották az anyukájuktól, nagymamájuktól, nagynénitől, barátnőtől és ezért válik szinte természetessé az ezzel való együttélés és fájdalom is.

Amikor figyelemért kiált a női test!

Sajnos nagyon elterjedt a közfelfogásban, hogy a menstruáció görcsökkel jár és gyakran az érintettek, ezt így el is fogadják. Sok esetben ezt hallották az anyukájuktól, nagymamájuktól, nagynénitől, barátnőtől és ezért válik szinte természetessé az ezzel való együttélés és fájdalom is. Holott a menstruációs görcs nagyon szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a hormonális egyensúly felborult és nagy valószínűséggel a női lélek is szenved. Először csak szelíden jelezget, majd később figyelemért kiállt, hogy valamin változtatni kellene.

Ugyanilyen figyelemfelhívó tünetek az alábbiak is és megjelenésüket érdemes komolyan venni:

- Rendszertelen ciklus ( összevissza jön meg a menstruáció )

- Túlságosan elhúzódó menstruáció

- Túl rövid menstruáció

- Menstruáció kimaradása egy vagy több hónapon keresztül

- Pecsételő köztes vérzések

- Hosszabb idejű maszatolás menstruáció előtt, után vagy a ciklus közben

- Premestruációs szindróma ( PMS – menstruáció előtti tünete együttes )

- Anovuláció ( elmarad a peteérés )

 

Tapasztalataimból kiindulva úgy látom, hogy a nőiség, a női test, a női léttel együtt járó folyamatok és szerepek elfogadásával van probléma a legtöbb esetben. A mai nők életvitele és életszemlélete egyre jobban eltér az „ősnői” mivolttól. A mindennapokban nincs vagy csak nagyon kis mértékben van a fókusz a nőiségen és női folyamatokon. Helyette van önmegvalósítás, karrier építés, a férfias szerepkörök és életvitel megjelenése és a testkép zavara. Sok esetben csak akkor kezdenek el foglalkozni a felsorolt tünetekkel, amikor azok már „dörömbölnek” és amikor azok már egy előrehaladottabb és komolyabb egészségügyi problémára igyekeznek odairányítani a figyelmet. A műtétek, a gyógyszeres kezelések és a hormontartalmú termékek használata megelőzhető lenne, ha a nők időben figyelnének a nők a testük jelzéseire és azt komolyan véve elkezdenének többet magukkal foglalkozni.

Mi hozhat megoldást?

- Nőiesebb életvitel és életszemlélet ( hallani a bennünk lévő „Ősnőt” )

- Női szerepek örömteli megélése ( lányság, anyaság, nagymamaság )

- A női testhez való pozitív viszony

- A menstruációhoz, szüléshez, szexualitáshoz való pozitív hozzáállás

- Az intim egészség helyreállítása ( Kriston Intim Torna® tanfolyam )

- Az adott életkor elfogadása és örömteli megélése

  •  

Mindezek megteremtésében sokat tud segíteni a Kriston-módszer®. A tanfolyam egy önismereti tréning is egyben, ahol az elhangzottakból mindenki kiveszi azt, amire a leginkább szüksége van. Nincs olyan résztvevő, akit valamilyen irányban és mértékben el nem indítottak volna a változások felé az ott hallottak. A változás és a fejlődés elkerülhetetlen. Már az első alkalom után egészen más érzésekkel távoznak a nők, mint ahogy megérkeztek. Ahogy azt egyik résztvevő mondta egyszer, a tréning nem más, mint egy „Királynő képző”. Tartást, pozitív önértékelést, önszeretet és biztonságérzetet hoz a mindennapokba.

Szakdolgozati kutatómunka eredménye a két alábbi adat.

A Kriston tanfolyamon részt vettek 86 %-ának pozitív irányban megváltozik a viszonya a menstruációjához. Valamint a tanfolyamot követően már az első menzesz megjelenése 48,7%-nál fájdalommentes volt.

Tapasztald meg Te is és tartozz azok közé a tudatos nők közé, akik szeretnének fejlődni és akik örömtelibben szeretnék megélni a női létüket! Szeretettel várlak!

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?